Min brug af musik

Jeg elsker musik. Det er en af mine store passioner ved siden af litteraturen. Jeg spiller selv klaver, bas og trommer, har studeret musikvidenskab ved Københavns universitet og er uddannet musiklærer. Læs her om min brug af musik, når jeg skriver.

Hvis du har læst nogle af mine noveller eller Thulesingulariteten, vil du nok have bemærket, at jeg tit refererer til musik på forskellig vis. Det kan være som i Thulesingulariteten, hvor Tom ofte sætter et nummer på pladespilleren i sin lejlighed, der på “mærkværdig” vis matcher den pågældende situation eller et emne, som ham og Ole diskuterer netop nu (=synkroni!). Eller det kan være en t-shirt, som en person bærer med et bandnavn, et citat fra en sangtekst eller en mere eller mindre indforstået popkulturreference i en dialogsekvens.

Selv hører jeg konstant musik og når jeg skriver, laver jeg ofte en playliste til præcis den tekst, som jeg arbejder på. Fx har jeg en playliste for Thulesingulariteten, der indeholder al den musik, som der refereres til i bogen; men også et par musikstykker, som blot hjælper med stemningen i en scene eller rammer nerven perfekt i min egen forståelse af teksten.

Du kan finde playlisten til Thulesingulariteten på Spotify her.

Ligeledes har jeg en playliste til den kommende efterfølger til TS, Orion-effekten. Den indeholder jo nok lidt spoilers, der kan afsløre et par detaljer om handlingen; men hvis du er meget nysgerrig i at følge med i skriveprocessen og høre musikken, mens bogen bliver til, så kan du finde den på Spotify her (Advarsel: Spoilers).

Det var lidt om min brug af musik, når jeg skriver. Er du lige så glad for musik som mig? Hvilken musik lytter du til? Lytter du mens du læser eller skriver? Spiller du selv musik?

Skriv en kommentar nederst på siden.

🤓

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *