Læs min første science fiction-novelle

Opdatering april, 2023: Novellen er desværre ikke længere tilgægelig online.

Læs mit første bud på en science fiction-novelle.

Novellen hedder “Vi overgav os til ilden.” Jeg skrev den for mange år siden som et lille eksperiment i skrivestil og fortælleteknik. Udover at være min første science fiction-fortælling er den også den første novelle, hvor jeg forsøgte mig med en jeg-fortæller.

Fortælleren vågner op under mærkelige og skræmmende omstændigheder. Han er fanget i en kasse af en art. Hans syn, motorik og hukommelse fejler. Hvad laver han her? Hvad foregår der? Langsomt går den grufulde sandhed op for ham.

Lad mig høre, hvad du synes om den. Skriv en kommentar nederst på siden her. ✍️🤓

Kort uddrag:

 
                      Jeg blev opmærksom på resten af min krop og fik hurtigt fornemmelsen af, at alle lemmer var der. Mine fingre kunne bevæges og jeg rullede dem hurtigt igennem nogle gange – fra lillefinger til tommeltot – spillende på et usynligt klaver. De lavede knæklyde, knirkede og knagede, som om knoglerne lige skulle glide på plads. Jeg forsøgte at løfte armen, men måtte give op i første forsøg. Det projekt fik nu al min opmærksomhed og koncentration. Det lykkedes efter flere forsøg at løfte den ene arm; men den stødte hurtigt på et eller andet omkring en halv meter over min afkræftede krop. Det føltes som glas eller meget hårdt plastik. Jeg lagde min håndflade imod det og lod den glide afsøgende rundt overalt på det hårde materiale. Det gjorde mig i stand til at konstatere, at jeg lå under en bueformet hvælving af en art, indkapslet i en kiste eller et kammer af hårdt plastik. Lå jeg i en respirator eller et iltkammer for brændofre på et hospital? Hvad nu hvis nogen stod og kiggede på mig? Kunne jeg dog bare se…

(Uddrag fra novellen “Vi overgav os til ilden” af Torben Magnild Husum. Læs mit første bud på en science fiction-novelle på tomeske.dk)

2 Comments

  1. Hey Netflix.

    Jeres nye film, Oxygen, minder jo en smule om den sci-fi-novelle her, som jeg skrev for 8-9 år siden (min første iøvrigt). En person vågner op i en cryo-pod og husker ingenting osv. osv.

    Får jeg lidt skejser fra overskuddet? Jeg tager gerne mod bitcoin og ethereum 😉

    #Netflix #oxygen #ripoff #sendmerekryptovaluta #scifi #novelle

  2. I like this web site it’s a master piece! Glad I discovered
    this on google.

Comments are closed.